Rode Kruis

Voor het Rode Kruis hadden we als doel om het Humanitair Oorlogsrecht onder de aandacht te brengen onder studenten in de regio Utrecht. We wilden dit doen door plus minus duizend studenten een ‘persoonlijke’ handgeschreven kaart te sturen.

Groetjes Uit

Als student leidt je een druk leven. De tijd vliegt voorbij en er zitten nauwelijks genoeg uren in een dag. De betrokkenheid onder studenten is erg laag, omdat zij zich gedistantieerd voelen van het probleem. Ondanks dat de dreiging van oorlog dichterbij komt, voelt men zich niet betrokken bij de slachtoffers. De (ongeïnteresseerde) student wil makkelijke, simpele en snelle informatie die op een leuke manier gepresenteerd wordt.

Ansichtkaart

We kunnen de student bereiken door een ansichtkaart met een leuke ‘vakantie’ foto en een korte persoonlijke tekst. In deze tekst moet ook al blijken dat er iets aan de hand is.

 

Schrijvend vertelt de hoofdpersoon over hoe bijzonder het was om hier te zijn met prachtige stranden en leuke terrasjes. Ze  begint te vertellen over hoe de stad in één klap is verwoest toen een groep tieners citaten van hun politieke leider op de muur van hun school had geschreven, waarna veiligheidstroepen een granaat naar de jongens gooiden en kwamen te overlijden, waarna duizenden mensen vervolgens de straat opgingen om hun ongenoegen te uiten over de regering. Daarna vertelt ze over haar studiegenoot, die bij de onenigheid van de jongens aanwezig was. waarna hij voorgoed gehoorbeschadiging en een traumatische ervaring heeft opgelopen voor de rest van zijn leven.

In haar verhaal komt een wending. Ze begint uit te leggen dat de schade van de burgeroorlog in beperking is gebleven. Mede dankzij het humanitair oorlogsrecht kon haar studiegenoot direct naar het ziekenhuis voor zijn gehoor en is hij direct doorverwezen naar een psycholoog. Niet alleen hij werd geholpen. Van de week heeft het HOR besloten dat militairen vanuit alle delen van de wereld, zo ook vanuit Nederland, hulp komen bieden voor de wederopbouw van Latakaia.

 

Webpagina

Om het HOR onder de studenten bekend te maken, hebben we ook direct gedacht aan een simpele, maar efficiënte webpagina over hoe zij zelf iets kunnen betekenen. Navigatie, indeling en inhoud moesten eerst in kaart gebracht worden, voordat we de vormgeving konden opmaken. Hier diende de onderstaande wireframe voor. De volledige video vind je hier.

©2020 Nadine